Konsert som minne om frigjøringen av de baltiske statene for 25 år siden

Augusta Jusionyte, violin og Per Lundberg, piano ga oss en stor musikkopplevelse i klubbens kurs i klassisk musikk som ble viet komponister fra Østersjøområdet. En flott avslutning på årets konsertserie!
 
Finnmarks ødeleggelse - 75 års minne

21. februar 2019

Finnmarks ødeleggelse - 75 års minne

Dagens møte ble usedvanlig interessant. Knut Erik Jensen fortalte om Finnmarks ødeleggelse under krigen og om arbeidet med den film som han arbeider med om samme tema og i tillegg gjenreisningsperioden i Finnmark. Vi fikk også se en kort filmsekvens.

God personalledelse

14. februar 2019

God personalledelse

Dagens møte ble en god leksjon i god personalledelse. Knut Wesenberg ga oss informasjon om restaurant-yrket og hvordan han sørger for at ansatte og spesielt lærlingene både trives og får god trening slik at de blir stolte av sitt yrke.

Musikk på harpe

13. februar 2019

Musikk på harpe

Kveldens konsert i serien "Kurs i klassisk musikk" ga oss en unik opplevelse med Ellen Bødtger på harpe sammen med Kvartetten Meteoros. De fremførte verker av Ellen Bødtker, Camille Saint Saëns og Claude Debussy.

Perspektiver på utviklingen i verden

7. februar 2019

Perspektiver på utviklingen i verden

Inspirert av Hans Rosling holdt vår egen Arent Skjæveland et glimrende foredrag om perspektiver på utviklingen. Han begynte med en Quiz med 10 spørsmål om befolkningsmessig status og utviklingen i verden de neste 80 årene. Et flott møte!

Handelskrig mellom USA og Kina?

31. januar 2019

Handelskrig mellom USA og Kina?

Ola Storeng ga oss en god innføring i de handelspolitiske relasjonene mellom USA og Kina og hva det kan medføre av endringer i den storpolitiske situasjonen.

Ekstremt klima - hvordan beskytte oss

24. januar 2019

Ekstremt klima - hvordan beskytte oss

Varmere, våtere og villere – klimautvikling og klimatilpasning var tittelen på Christen Ræstads foredrag. Han kom med en masse fakta om klimaendringene og hvordan hver enkelt av oss kan gjøre noe for å beskytte oss mot uheldige virkninger.

Kraft og kraftmarkedet

17. januar 2019

Kraft og kraftmarkedet

Hans Erik Horn kom med masse folkeopplysning om den nordiske kraftbørsen og samarbeidet på kraftmarkedet med Europa. Han pekte på at Norge fremdeles har lave strømpriser sammenlignet med andre land.

Musikkurs

16. januar 2019

Musikkurs

Enda en flott konsert med informasjon om kompositører og verker. Harald Herresthal (75 år i går, gratulerer!) knyttet sammen musikken med kompositørene og lot oss nyte av Astrid Norstad, sang og Christian Grøvlen på klaver.

Internasjonal handel og samarbeid

12. januar 2019

Internasjonal handel og samarbeid

Vårt medlem Sven Erik Svedman holdt et forrykende godt og aktuelt foredrag om internasjonal handel og samarbeid, og hvordan det kan påvirke den internasjonale situasjonen og Norge.

Foredrag om Bosnia-Hercegovina

3. januar 2019

Foredrag om Bosnia-Hercegovina

Årets første møte i Oslo Rotaryklubb ble en fin opplevelse med professor emeritus Svein Mønnesland som ga oss et interessant, men ikke altfor lyst bilde av utviklingen i Bosnia-Hercegovina. Leiv Nergaard holdt en tre-minutter om nanoteknologi

Møteinformasjon

Møtested: Grandkjelleren, Grand Café
Adresse: Karl Johans gate 31
Postnummer: 0159
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 11:45:00
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Klubbens kasserertjeneste utføres av Norsk regnskap 2310.oslo@rotary.no


            
 

Møte i Grandkjelleren
28. feb. 2019, 11.45

Jostein Refsnes: Havbruksnæringen - et eventyr for ...

Les mer


Årets tema fra RI President Barry Rassin

rotary lenker

Nyheter fra
rotary Distrikt 2310:

Loading RSS...

NYHETER FRA
ROTARY I NORGE:

Loading RSS...

NYHETER FRA
ROTARY International:

Loading RSS...