To nye medlemmer ble ønsket velkommen

Katarina Elverum og Hans Munkevik holdt sine yrkesforedrag. To nye medlemmer med en interessant bakgrunn og med engasjement i tråd med Rotarys verdier.
 
Zulu-fadder

24. februar 2024

Zulu-fadder

En engasjert Mari Maurstad tok oss med til sitt humanitære prosjekt i Zululand i Sør-Afrika - Zulu-fadder. Barn får mat, skolegang, medisinsk hjelp og en trygg oppvekst. Vipps gjerne kr 400 til 10400.

FN var tema for foredraget

17. februar 2024

FN var tema for foredraget

Tidligere FN-ambassadør Mona Juul ga oss god informasjon om FN og de utfordringer som organisasjonen står overfor. En interessert forsamling fikk en fyldig oppdatering om FNs arbeid og rolle i Ukraina og Gaza.

Virtuost klaverspill

15. februar 2024

Virtuost klaverspill

Christopher Park ga oss en musikalsk opplevelse i Konserthusets lille sal. Komposisjoner av Bach, Beethoven og Chopin ble tolket av den dyktige pianisten som til daglig er professor ved Norges Musikkhøgskole.

Foredrag om antisemittisme

8. februar 2024

Foredrag om antisemittisme

Harald Herresthal fortalte om hvordan jødiske musikere, bl.a. Ernst Glaser, ble behandlet under krigen. Han avsluttet foredraget med svaret fra Solveig Levin som ble spurt om hvorfor de ikke rømte før: "Jeg trodde ikke de ville ta kvinner og barn".

To nye medlemmer ble ønsket velkommen

1. februar 2024

To nye medlemmer ble ønsket velkommen

Katarina Elverum utdannet som arkitekt fra St. Petersburg og Hans Munkevik filmskaper fra Gøteborg holdt sine yrkesforedrag. To nye medlemmer med en interessant bakgrunn og med et engasjement i tråd med Rotarys verdier.

Foredrag og bilder av tareskog

26. januar 2024

Foredrag og bilder av tareskog

Alexander Nordahl tok oss med inn i en ukjent verden under vann. Tareskog kalles havets regnskog ettersom det tar opp karbondioksyd fra havvannet. Tareskog finnes langs det meste av kysten, og er viktig fordi den danner livsgrunnlag for annet marint liv.

Idrettens samfunnsmessige betydning

20. januar 2024

Idrettens samfunnsmessige betydning

Olympiatoppens leder Tore Øvrebø startet med å fortelle at Olympiatoppen har to mål, medaljer og utvikling av mennesker. Det siste var tema for foredraget. Han redegjorde for de fire verdiene som de prioriterer, mestring, fellesskap, ærlighet og helse.

Yrkesforedrag og konkurransekraft

12. januar 2024

Yrkesforedrag og konkurransekraft

Ola Hedstein presenterte seg på møtet 11. januar. Han fortalte også om Rethink Food, som er et rådgivningsselskap som skal bidra til øke norsk mats konkurransekraft, nasjonalt og internasjonalt.

Et bedre liv for mennesker med demens

4. januar 2024

Et bedre liv for mennesker med demens

I dagens foredrag viste Ellen Westerfall oss hvordan gjenstander og kunst kan bidra til glede og et bedre liv for demente. Synet av en gammel kaffekvern kan føre til at den eldre, syke begynner å sveive og deretter vekkes minner fra kjøkkenet til live

Julemøte i Rokokkosalen

14. desember 2023

Julemøte i Rokokkosalen

Tradisjonell juleavslutning i Rokokkosalen på Grand Hotel. Katarina Elverum fortalte om julefeiring i St. Petersburg og Ingvild Farestveit Hov sang, bl.a. O Helga Natt. Fire nye medlemmer ble tatt opp. Innsamling til Leger uten grenser.

Place content here

Møteinformasjon

Møtested: Håndverkeren kurs og konferansesenter
Adresse: Rosenkrantz gate 7 -
Adresse 2: Inngang Christian VIs gate
Postnummer: 0159
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Torsdag
Møtetid: 11:45
Møtespråk: no
Møtedetaljer: Klubbens kasserertjeneste utføres av Vekstra


            
 


Møtearkiv fra
før August 2022


Årets RI-President:

Gordon R. MvInally
rotary lenker


Nyheter fra
rotary Distrikt 2310:

Loading RSS...

Nytt fra Rotary i Norge

Loading RSS...

NYHETER FRA
ROTARY International:

Loading RSS...